”Zorg1 geeft vrijheid van handelen”

Jos Poelen, is sportfysiotherapeut bij Ysveld Fysio te Nijmegen en werkt al een aantal jaren met het Zorg 1 Lage Rug Programma. “De vrijheid van handelen die binnen het Zorg1 Lage Rug Programma wordt geboden, sluit perfect aan bij de visie van Ysveld Fysio!” Volgens Jos maakt het niet uit of een praktijk nu groot of klein is om wel of niet te kunnen gaan werken met de Zorg1 programma’s.“ Het is van belang dat medewerkers gemotiveerd, leergierig zijn en kritisch kijken naar hun eigen handelen.

 

Ysveld Fysio te Nijmegen

Ysveld Fysio, opgericht door Harold Ysveld, beschikt inmiddels over 3 vestigingen, waarvan twee in Nijmegen en één in Berg en Dal. Een locatie in Nijmegen bevindt zich in het universitair sportcentrum aan het Radboud ziekenhuis en de andere locatie ligt in het centrum van Nijmegen. De locaties Nijmegen centrum en Berg en Dal beschikken over een groot trainingszaal wat de praktijk onderscheidt van andere fysiotherapiepraktijken in de omgeving. De visie van Ysveld Fysio is om de cliënt naar een actief herstel te helpen. “De cliënt staat bij ons in de praktijk zelf centraal in zijn of haar herstel. Mijn cliënten hebben zelf de regie en ik probeer hen daar zo goed mogelijk in te steunen. De Zorg1 programma’s sluiten hier goed op aan.”

  

Werken met Zorg1

“Binnen Ysveld Fysio werken wij al anderhalf tot twee jaar met Zorg1. Op dit moment werken wij alleen nog met het Zorg1 Lage Rug Programma. De implementatie van het Zorg1 Lage Rug Programma was voor onze praktijk een ‘no brainer’. De manier van werken bleef hetzelfde en door met Zorg1 te gaan werken, creëerden wij juist meer vrijheid. Daarnaast doet Ysveld Fysio het goed op de behandelindex en hoefden er geen drastische veranderingen plaats te vinden op de manier van handelen. Als wij onze hele manier van handelen om hadden moeten gooien, was dit een ‘no go’ geweest. Nu zagen wij alleen maar voordelen.”

“Vanuit een financieel en organisatorisch aspect merken wij bij Ysveld Fysio veel verschil. Het werken met prijsafspraken is wat ons in eerste instantie aantrok om met Zorg1 te werken. De vrijheid om zelf te kijken hoe men voor een bepaald bedrag de cliënt wordt behandeld en hoe die interventies er dan uitzien.” Jos geeft aan dat het op dit moment veel beter gaat dan voorheen, omdat hij gestructureerd werkt en minder administratieve lasten heeft.

 

Toepassen van blended therapiën binnen de praktijk

“Op digitaal gebied zijn wij net begonnen met het videobellen en e-consults. Door de coronacrisis hebben wij gekeken naar onze huidige manier van behandelen en zijn vervolgens gaan kijken hoe wij dit konden voortzetten met digitale oplossingen. Wij werkten binnen de praktijk ook al met het online-oefeningen platform Physitrack, waardoor wij trainingsschema’s kunnen maken en op die manier digitaal kunnen communiceren met onze cliënten.”

 

Veel vrijheid sinds we werken met Zorg1

Qua verandering merkt Jos weinig verschil ten opzichte van voor de start met Zorg1. “Ik heb Zorg1 al helemaal geïntegreerd in mijn behandeltrajecten. Ik verdiep mij wekelijks in de materie en lees de nieuwsbrieven van Zorg1 om altijd up-to-date te blijven. Af en toe moet ik mijn collega’s die minder op de hoogte zijn wel weer even meenemen. Alles wordt binnen Zorg1 gemonitord en uitgelezen. We krijgen per kwartaal te zien hoe we hebben gepresteerd en dat vind ik prettig om terug te zien. Ik sta open voor feedback en dankzij dit programma kan ik precies terugkijken hoe ik het heb gedaan. Het werkt allemaal een stuk gestructureerder”

“Ik vind het prettig dat alles wordt bijgehouden middels een nulmeting. Zo kunt u later bij de eindmeting exact zien of de resultaten zijn behaald. Voorheen hadden wij hier ook al vragenlijsten voor, maar sinds wij met Zorg1 werken, is dat allemaal een stuk gestructureerder en overzichtelijker geworden.”

 

Het denken in mogelijkheden

“Door zorgverzekeraars worden er altijd kleine regeltjes opgelegd, waardoor u gelimiteerd raakt. We moeten juist denken in de mogelijkheden en niet aan die regeltjes gebonden zitten. Dat is wat het werken met Zorg1 zo prettig maakt. De vrijheid om zelf invulling te mogen geven hoe het behandeltraject eruit ziet.”

Jos geeft aan het prettig te vinden om met Zorg1 aan de slag te gaan, omdat er getoetst wordt en het fijn voelt dat het klopt wat uw gevoel zegt. “We behandelen iemand en die heeft ons vervolgens niet meer nodig, zo hoort het te zijn! Binnen Ysveld Fysio staan onze cliënten centraal en kijken wij naar het gehele plaatje en niet naar het behandelgemiddelde. Zo bieden wij de optimale behandeling voor onze cliënten. “

 

Efficiëntie van werken met Zorg1

“Het werken met Zorg1 kan qua tijd en geld veel schelen, maar het ligt wel echt geheel aan de motivatie van de therapeuten. Het maakt hierbij niet uit hoe groot de praktijk is. Therapeuten moeten welwillend zijn.

Zelf zit ik meer in de materie wat betreft Zorg1 dan mijn collega’s. Ik moet ze af en toe wel even bij de les trekken en zeggen dat ze de ontwikkelingen en informatie vanuit Zorg1 goed in de gaten moeten houden om bijvoorbeeld een bepaalde code goed in te voeren.” 

Zorg1 is echt aan te raden als u leergierig bent.

Ik zou het werken met Zorg1 zeker aanbevelen. U moet als praktijkeigenaar goed nadenken over uw visie en wat u uiteindelijk wilt met de praktijk. Daarnaast moet het team er echt voor openstaan.De grootte van een praktijk maakt daarbij naar mijn idee niets uit, zolang u een praktijk heeft met leergierige therapeuten die kritisch naar hun eigen handelen kijken.

599

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *