Maak kennis met de nieuwe directeur van Zorg1: Yuri van den Bogaerde

Zorg1 heeft sinds begin september een nieuwe directeur aangesteld om Zorg1 verder te professionaliseren, haar financiële positie te versterken, en een naam op te bouwen binnen de zorgbranche die staat voor vernieuwing en ontwikkeling. De keuze is hierbij gevallen op Yuri van den Bogaerde. Hij past zeer goed binnen Zorg1 door zijn praktische en pragmatische instelling en weet vanuit zijn achtergrond goed om te gaan met de belangen van verschillende stakeholders. 

Achtergrond Yuri van den Bogaerde
“Mijn achtergrond ligt in de psychiatrie en woningbouw. Ik heb binnen de psychiatrie op verschillende crisisunits binnen Amsterdam gewerkt als psychiatrisch verpleegkundige en later als afdelingsmanager. Vanuit deze functie ben ik als regiomanager gaan werken in regionale beschermde woonvormen voor mensen met een psychiatrische aandoening. Op een gegeven moment kreeg ik de kans aangeboden om meer betrokken te worden in het innovatie- en ontwikkelstadium bij het opzetten van projecten voor geschikte woongelegenheid voor mensen. In deze rol kwam ik regelmatig in aanraking met de woningbouwsector. De overstap was toen snel gemaakt en voor ik het wist zat ik aan de andere kant van de tafel woonconcepten met zorginstellingen te bedenken en uit te voeren voor de woningcorporatie Alliantie in Amsterdam. Op een gegeven moment schreef de wet voor dat Wonen en Zorg gescheiden moesten worden binnen de zorgverzekering. Toen ben ik (regio)manager bij De Key in Amsterdam geworden. Ik was daar verantwoordelijk voor de exploitatie; verhuur en verkoop van sociale als vrije sector huurwoningen. Daarnaast moesten we zorgen voor goede scores op de klanttevredenheid en de buurtcohesie vergroten. Na 10 jaar bij De Key gewerkt te hebben wilde ik meer ‘bewegen buiten de bestaande kaders’ en terug de zorg in. Zo kwam ik aanraking met Zorg1, wat voor mij voelt als de juiste deksel op een pot!”

Functie binnen Zorg1
“Binnen Zorg1 ben ik aangenomen als directeur. Wat voor Zorg1 een grote plus was aan mijn profiel, is dat ik gemakkelijk en snel beweeg tussen strategie en uitvoering. We zijn immers een kleine organisatie en een directeur moet dus ook echt een hands-on mentaliteit hebben!”

“Ik ben verantwoordelijk voor de verdere professionalisering van Zorg1 door onder andere haar financiële positie te versterken, en een naam op te bouwen binnen de zorgbranche die staat voor vernieuwing en ontwikkeling.”
” Wat mij vooral aanspreekt aan Zorg1, is dat de organisatie niets vanzelfsprekend vindt. In die zin dat we proberen over muren, grenzen, automatismen, werkculturen en onze blinde vlekken heen te kijken. Niets is vanzelfsprekend en zeker niet de handelingen in de zorg. Waarom doen we wat te doen en is dat toekomst proef? Alles is in beweging en bij Zorg1 merk je dat iedere dag!”

Toegevoegde waarde Zorg1
“Zorg1 maakt zorg inzichtelijk! of wel Zorg1 biedt een spiegel om voor te houden, maakt handelingen concreet, inzichtelijk, analyseert en probeert. Zorg1 stelt bij en ontwikkelt producten die altijd meebewegen met de tijd. Alles is in beweging zo ook in de zorg. Zorg1 wil een actieve rol spelen in de veranderde zorgmarkt en mede bepalen wat de bewegingen zijn, in plaats van passief en afwachtend op de achtergrond toekijken wat er gebeurd. Ik vind het prachtig om hier een rol in te mogen vervullen.”

Laatste ontwikkelingen
“Naast ons lopende zorg1product ‘Back to Move’, voor de a-specifieke lage rugklachten, gaan wij ook snel starten met de zorg1producten: Artrose (samen met Reuma Nederland),  COPD, Nek, Total Hip en Total Knee. Dit zetten wij bij verschillende zorgverzekeraars weg onder goede en werkbare afspraken.”

1433

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *